کتاب جاریسازی استراتژی در سال 1389 به قلم مجتبی لشکربلوکی به همت انتشارات آریاناقلم چاپ و منتشر شد.
کتاب جاریسازی استراتژی از موفقترین کتابهای مدیریت و موفقیت قرار شناخته میشود و دربارهی روشهای مدیریتی و استراتژیهای راهبردی صحبت میکند.
دکتر مجتبی لشکربلوکی در پیشگفتار کتاب جاریسازی استراتژی اینگونه میگوید:
نکته اول اینکه: امان از استراتژی! تا زمانیکه یک استراتژی خوب نداریم، در جستوجوی آن هستیم و زمانیکه یک استراتژی خوب متولد میشود، دردسر جدید آغاز میشود؛ جداسازی استراتژی!
نکته دوم: در تکمیل نکته اول باید اضافه کنم که برای دستیابی به موفقیت استراتژیک نیازمند آن هستیم که:
-تصمیمات استراتژیک بگیریم.
-تصمیمات استراتژیک را به تغییرات استراتژیک تبدیل کنیم.
-از صحبت تصمیمات استراتژیک و کیفیت تغییرات استراتژیک اطمینان حاصل کنیم.
پاسخگویی به نیاز شماره1 را «مدل موعود» انجام میدهد و جوشش استراتژی را پیشنهاد میکند. این مدل در کتاب هنر رقصیدن با استراتژی تشریح شده است.
پاسخ به نیاز2 را «مدل متا» تئوریزه میکند که این مدل در کتاب حاضر معرفی و تشریح شده است.
هماکنون نسخهی الکترونیکی کتاب جاریسازی استراتژی را میتوانید از سایت ابر بوک تهیه نمایید.
دکتر مجتبی لشکربلوکی متولد سال 1357 میباشد. وی در سال 1375 در دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی صنایع گرایش برنامهریزی و تحلیل سیستمها پذیرفته شد. سپس موفق شد در دوره کارشناسی ارشد MBA (گرایش مدیریت تکنولوژی) در دانشکده تازه تأسیس دانشگاه شریف با کسب رتبه اول پذیرفته شود. دکتر لشکربلوکی، سپس مدرک دکتری مدیریت استراتژیک خود را از دانشگاه شهید بهشتی اخذ نمود. لشکربلوکی بنیانگذار و عضو کمیته سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری جسورانه ستاره یکم میباشد.
وی از سال 1389 در دانشگاههای تهران شروع به تدریس کرد. او همچنین در وزارت اقتصاد بهعنوان مشاور وزیر حدود 6 سال با وزرای مختلف همکاری کرده است.
از دیگر کتابهای منتشر شده توسط مجتبی میتوان به «تفکر استراتژیک» منتشر شده توسط «نشر نص»، «ذهن استراتژیست» منتشر شده توسط «نشر آریاناقلم»، «ذهن زیبا» منتشر شده توسط «نشر رسا»، «ذهن بیحصار» منتشر شده توسط نشر «شمس الشموس»، «مهندسی مجدد» منتشر شده توسط «نشر آریاناقلم» و « کنترل و پایش استراتژی منتشر شده توسط نشر «شمس الشموس»
کتاب جاریسازی استراتژی دربارهی روشهای مدیریتی و استراتژیهای راهبردی صحبت میکند. موفقیت یک شرکت و سازمان علاوهبر داشتن نیروهای خوب و مجرب نیازمند یک برنامه دقیق و استراتژی کاربردی است که بهوسیلهی آن بتوان به سمت اهداف مورد نظر نزدیک شد. اگر علت شکست شرکتها و کسبوکارهای بزرگ و کوچک را مطالعه کنید متوجه میشوید بخش زیادی از مشکلات و چالشهای آنها عدم وجود یک برنامهی مدون و یا عدم توانایی در پیادهسازی یک برنامهی درست بوده است. باید مدیران و افراد فعال در حوزهی کسبوکار در چیدن یک استراتژی همگام با ظرفیتهای کارمندان و اهداف شرکت توانا باشند و توانایی اجرای دقیق آن را هم داشته باشند.
مجتبی لشکربلوکی، نویسندهی کتاب جاریسازی استراتژی و مشاور اقتصاد در رابطه با اجرای برنامههای استراتژیک این کتاب را به نگارش درآورده است که شامل پانزده فصل است:
فصل اول: اهمیت و جایگاه جاریسازی استراتژی
فصل دوم: عملیاتی سازی یا اجرایی کردن استراتژی
فصل سوم: نقشۀ استراتژی و عملیاتی کردن استراتژی
فصل چهارم: یادگیری و کنترل استراتژیک
فصل پنجم: مبانی مدیریت تحولات استراتژیک
فصل ششم: از شرایط اضطرار تا چشمانداز مشترک
فصل هفتم: از هموارسازی تا نهادینهسازی تحولات استراتژیک
فصل هشتم: همسوسازی فرهنگ و استراتژی
فصل نهم: همسوسازی ساختار و استراتژی
فصل دهم: همسوسازی سیستمها و استراتژی
فصل یازدهم: مدل متا: مسیر تحقق تصمیمات استراتژیک
فصل دوازدهم: تحلیل نمونۀ موردی جاریسازی استراتژی براساس مدل متا
فصل سیزدهم: جاریسازی استراتژی در پنج دقیقه
فصل چهاردهم: بیست اصل کلیدی مدل متا و ده باور اشتباه
فصل پانزدهم: جایگاه مدل متا در متامدل دیاموند؛ نگاهی فراگیر به مدیریت استراتژیک