loader-img
loader-img-2

هنر شفاف اندیشیدن: قطع رقعی

امتیازدهی
2 (4)
معرفی کتاب

معرفی کتاب هنر شفاف اندیشدن

"آیا تابه‌حال…زمان صرف چیزی کرده‌ای که در آینده احساس کنی ارزشش را نداشته؟ پول زیادی برای خرید اینترنتی پرداخت کرده‌ای؟ به انجام کاری که می‌دانی برایت مضر است اصرار کرده‌ای؟ سهام خود را خیلی زود یا خیلی دیر فروخته‌ای؟ موفقیت را نتیجه‌ی کار خود و شکست را نتیجه‌ی تاثیر عوامل بیرونی دانسته‌ای؟ روی یک اسب به اشتباه شرط بسته‌ای؟
این‌ها نمونه‌هایی‌اند از خطاهایی که همه‌ی ما در تفکر روزمره‌ی خود دچارشان می‌شویم. اما با شناخت چیستی آن‌ها و دانستن نحوه‌ی شناسایی‌شان، می‌توانیم از آن‌ها دوری کنیم و تصمیم‌های هوشمندانه‌تری بگیریم."
کلید موفقیت، شاید اسرارآمیزترین پدیده‌ی بشر است که زنان و مردان زیادی قرن‌ها برای به دست آوردنش تلاش می‌کنند.
همه‌ی افراد به دنبال مؤلفه‌های موفقیت هستند ولی این بار «رولف دوبلی» در کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» توصیه می‌کند دلایل شکست و عدم موفقیت را نیز بهتر است بررسی کنید.
این کتاب به تعبیر برخی منتقدین، دایره‌المعارفی از خطاهای ذهنی می‌باشد و می‌توان احتمال رخداد این پیش‌آمد را کاهش داد.
کتاب هنر شفاف اندیشیدن در 99 بخش کوتاه، تک تک خطاهایی که ذهن به شکل غیرعمدی و ناخودآگاه مرتکب می‌شود را به همراه مثال‌های مختلف و عموما ساده و قابل درک، بررسی می‌کند و البته این فهرست کاملی از خطاهای ذهنی نیست.
رولف دوبلی به خاطر نوشتن کتاب هنر شفاف اندیشیدن شهرت یافت و کتابش به سرعت در صدر جدول کتاب‌های پرفروش آلمان قرار گرفت و به زبان‌های متعددی ترجمه شد.

رولف دوبلی درباره این خطاهای ذهنی چنین می‌نویسد :

“در واقع آروزی من کاملا ساده است: اگر ما بتوانیم بزرگ‌ترین خطاهای فکری را بشناسیم و از آن‌ها در زندگی شخصی، شغلی یا در دولت‌مان پرهیز کنیم، ممکن است شاهد جهشی در موفقیت خود باشیم. نیازی به حیله‌های جدید، طرح‌های نوین، ابزار غیرضروری و کارهای طاقت‌فرسا نیست؛ تمام آن‌چه ما بدان نیاز داریم پرهیز از بی‌خردی است”

البته که این کتاب، در صورت عدم همکاری ذهن شما با فرمول‌های آن معجزه‌ای برایتان رقم نمی‌زند.
رولف دوبلی در این‌باره در مقدمه می‌نویسد :
این کتاب حاوی دستورالعمل نیست. در آن «هفت گام برای یک زندگی بی‌خطا» پیدا نخواهید کرد. خطاهای شناختی چنان در وجود ما رخنه کرده‌اند که نمی‌توانیم به طور کامل از شرشان خلاص شویم. خاموش کردن آن‌ها نیازمند اراده‌ی فوق‌بشری است. اما در واقع هدف اصلی ما این نیست. همه‌ی خطاهای شناختی مهلک نیستند. حتی وجود برخی از آن‌ها برای یک زندگی موفق ضروری است. هر چند ممکن است این کتاب کلید شادمانی را در خود نداشته باشد، دست‌کم می‌تواند مانند بیمه‌ای در برابر ناخوشی‌های خودخواسته عمل کند.”
 خواندن کتاب هنر شفاف اندیشیدن به شرط عمل به راه‌کار های آن تاثیر واضحی در تصمیمات و انتخاب‌های شما خواهد گذاشت که باعث می‌شود این کتاب تبدیل به کتاب مورد علاقه شما شود.
هم‌اکنون می‌توانید کتاب هنر شفاف اندیشیدن را از سایت ابربوک تهیه نمایید.

بخشی از کتاب " هنر شفاف اندیشیدن: قطع رقعی "
تا چند وقت پیش، وقتی عجله داشتی به‌موقع به پرواز یا قطارت برسی، امکان داشت به یکی از شاگردان فرقه‌ی هاره کریشنا برخورد کنی که با ردای زعفرانی رنگ خود این طرف و آن طرف می‌رود. یکی از اعضای این فرقه با لبخند گلی را به تو می‌داد و اگر تو هم مثل سایر مردم باشی، گل را می‌گرفتی، صرفاً برای این که بی‌ادب به نظر نرسی. اگر می‌خواستی آن را رد کنی، محترمانه به تو می‌گفتند «بگیرش، این هدیه‌ی ما به توست.» و وقتی می‌خواستی گل را در سطل آشغال بعدی بیندازی، می‌دیدی چند گل دیگر هم در آن وجود دارد. اما این پایان ماجرا نبود. وقتی عذاب وجدان سراغت می‌آمد، یک پیرو دیگر کریشنا به تو نزدیک می‌شد و طلب کمک می‌کرد. در بسیاری از موارد، پاسخ به این درخواست‌ها مثبت بود و این کار به‌قدری فراگیر شد که بسیاری از فرودگاه‌ها به‌کلی ورود اعضای این فرقه‌ها را ممنوع کردند. رابرت چالدینی، روان‌شناس علت موفقیت این گروه و دیگر کمپین‌ها را این‌گونه بیان می‌کند. او پدیده‌ی تقابل را بررسی کرده و به این نتیجه رسیده که مردم وقتی مقروض کسی باشند بسیار معذب‌اند. بسیاری از نهادهای غیردولتی و سازمان‌هایی با فعالیت‌های انسان دوستانه دقیقاً از همین روش استفاده می‌کنند: اول بده، بعد بستان.

دیدگاه شما

نظرات کاربران ( 1 نظر)
نام و نام خانوادگی
کد امنیتی
سارا مستغاثی
3 تیر 1400

اگر این طوری به این کتاب نگاه کنید که یک فرد عادی و غیر متخصص در روان‌شناسی و جامعه‌شناسی، آمده تجربیاتی را که در طول زندگی به دست آورده، نوشته، کتاب نسبتا جالبی است. بعد از خواند بعضی فصل‌هایش آدم می‌گوید «ااا آره دقیقا همین طوره» و بعضی جاها هم می‌گوید «چقدر اشتباه!».
ولی اگر دنبال یک کتاب تخصصی درباره‌ی خطاهای شناختی می‌گردید، بهتر است سراغ کتاب دیگری بروید.

برچسب ها