کتاب ماندن در وضعیت آخر نوشته تامس هریس است. تام هریس در کتاب ماندن در وضعیت آخر به تئوری رفتار متقابل میپردازد و درباره مفاهیم والد، بالغ، کودک توضیح میدهد و در ادامه کتاب از روشهای به کارگیری تحلیل رفتار متقابل برای بهبود زندگی شخصی خود و روابط با دیگران صحبت میکند. تامس هریس در کتاب ماندن در وضعیت آخر به تمرکز بر جنبه خودیاری تکیه کرده است و مکمل کتاب قبلی یعنی وضعیت آخر محسوب میشود. سایت ابر بوک کتاب ماندن در وضعیت آخر را برای خرید کتاب در زمینه خودشناسی معرفی میکند.
کتاب ماندن در وضعیت آخر با همان ویژگیهایی که از تامس هریس میشناسیم یعنی حساسیت، بینش، شوخ طبعی و دلسوزی ای که کتاب من خوبم تو خوبی تالیف شده است میباشد. روانپزشکان برجسته و پیشگام رویکرد تحلیل روانشناختی انقلابی، ایمی و تام هریس نشان می دهند که چگونه میتوانید به همین ترتیب بمانید و از هر روز زندگی خود نهایت استفاده را ببرید. کتاب ماندن در وضعیت آخر با پیشنهادهایی در مورد ایجاد تغییرات مهم و مسئولیت پذیری در زندگی شما، برطرف کردن درگیریها و ریشهکن کردن دلایل نگرانی، وحشت، افسردگی، پشیمانی، سردرگمی و احساس ناکافی بودن به شما ارائه میدهد.
کتاب ماندن در وضعیت آخر نتیجه تمام و کمال پژوهشها و جستوجوهای سیساله طبابت هریس بهعنوان روانپزشک بود. شور و هیجان پیامد انتشار آن کتاب حکایت از تأثیر واقعی آموزههای آن داشت. پس از آن هزاران نامه از سوی افراد مختلف، از گروهها و طبقات متفاوت جامعه و حرفهها و عقاید گوناگون به او رسید که حاکی از تأثیر مثبت این دستاورد روانپزشکی است. نویسندگان نامهها همچنین در پی اطلاعات و توضیحات بیشتر در آن باره بودهاند. مطالب کتاب حاضر پاسخی به آن پرسشهاست و نیز شامل پیشنهادهای شرکتکنندگان در سمینارهایی است که آنها برگذار کردهاند.
یکی از الگوهای نظری که در دو دهه گذشته با توجه به تغییر پارادایمی در الگوی توسعه و تأکید بر توسعه انسانی و اجتماعی، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است پرورش انسانی پویا است. درواقع نوع نگاه به انسان و نوع نیازهای انسان دگرگون گشته است و پرورش انسانی خوب به لحاظ روانی و اجتماعی به یکی از اهداف جوامع تبدیل شده است. یکی از مشهورترین روانپزشکانی که در این مورد طی چند دهه کار علمی انجام داده است، تامس ای. هریس نویسنده امریکایی است.او که به تألیف چندین کتاب درباره وضعیت خوب و انسان خوب پرداخته است، معتقد است که وضعیت خوب حاصل پرورش انسانی خوب است. در این مقاله، ابتدا مقدمه ای کوتاه در معرفی اثر ارائه می شود. سپس، در بخش دوم نظریه تحلیل رفتار متقابل معرفی می گردد. در بخش سوم، ساختار و محتوای کتاب معرفی می شود و در بخش چهارم، کتاب در قالب دو زیربخش الف) ارزیابی شکلی و ب) ارزیابی محتوایی نقد می شود. در بخش پایانی مقاله، نتیجه گیری اثر ارائه خواهد شد.