loader-img
loader-img-2

The Four Agreements: چهار میثاق

امتیازدهی
1 (5)
  • ناشر : معیار علم
  • نویسنده : دون میگل روئیس
  • سال نشر : 1398
  • تعداد صفحات : 145
  • زبان کتاب : فارسی
  • شابک : 9781878424310
  • چاپ جاری : 1
  • نوع جلد : جلد نرم
  • قطع : رقعی
  • وزن : 144 گرم
  • شناسه محصول : 12615
معرفی کتاب

معرفی کتاب چهارمیثاق

این کتاب یکی از یکی از تأثیرگذارترین کتاب‌های خودشناسی و توسعه فردی در جهان به شمار می‌رود.
کتاب چهار میثاق راهنمای عملی آزادی شخصی، نوشته دان میگوئل روئیز، کتابی فوق العاده برای مدیریت استرس و رشد شخصی است. کتاب چهار میثاق به زبان ساده نوشته شده است اما به موضوعات پیچیده ای می‌پردازد که می‌تواند به شما در ایجاد تغییرات گسترده در زندگیتان کمک کند.

خلاصه کتاب چهار میثاق

توافق 1: با کلمه خود بی عیب و نقص باشید
این شامل چه چیزهایی می‌شود: این توافق درباره اجتناب از شایعات، دروغها، وعده های پوچ و راههای دیگری است که باعث می‌شود با کلمات خود مشکل ایجاد کنیم. فقط منظور خود را بگویید و متوجه شوید که اگر مراقب گفته های خود نباشید، می‌توانید آسیب وارد کنید.

نکاتی که باید از آنها آگاه باشی این است که بسیاری از مردم قدرت کلمات خود را درک نمی‌کنند و آسیبی را که در اثر بی دقتی، بی فکری یا تهاجمی صحبت کردن وارد می‌کنند، نمی بینند. بسیاری از ما می‌دانیم که فریاد زدن بر سر کسی ممکن است برای او ناراحت کننده باشد، اما حیله های کوچک در مورد او و یا شایعه پراکنی می تواند بیش از آنچه تصور می‌کنیم به دیگران آسیب برساند و در آسیب رساندن به آنها، خود را نیز آزار می‌دهیم.

در حالی که وظیفه شناسی در مورد نحوه استفاده از کلمات بسیار عالی است، اما پیروی کامل از این توافق ممکن است سخت باشد.

توافق 2: هیچ چیز را شخصی نگیرید.
این شامل مواردی از جمله مفاهیم زیر است.
این مفهوم با درک اینکه چگونه رفتارهای دیگران فقط بازتابی از آنها است، سروکار دارد. 
وقتی کسی در مورد رفتار ما یا در مورد ما به عنوان اطرافیان بازخورد می‌دهد، مهم است که به خاطر داشته باشیم که هیچ نظری واقعاً عینی نیست. همه ما تعصبات خود را داریم، فیلترهایی که ما از طریق آنها جهان را مشاهده می‌کنیم. به همین دلیل، ما نباید نظر دیگران را درباره خود یا اقداماتمان کاملاً دقیق تلقی کنیم. 
وقتی کسی در مورد ما چیزی می‌گوید، در واقع چیزی در مورد خودش و نحوه نگاهش به جهان را بازگو می‌کند.

توافق 3: فرض نکنید
. درک اینکه افراد دیگر ممکن است انگیزه های متفاوتی برای اعمال خود داشته باشند، حتی بینش جهان بینی شما بسیار متفاوت است، و به خاطر سپردن تلاش برای درک دیگران و بحث در مورد این انگیزه ها قبل از نتیجه گیری در مورد رفتار آنها، می‌تواند راه زیادی را برای جلوگیری از درگیری بین فردی پیش ببرد.

توافق 4: همیشه نهایت تلاش خود را بکنید.
این به معنی آن است که در هر لحظه بهترین کاری را که می‌توانید انجام دهید تا پشیمان نشوید. بعضی روزها، بهترین حالت شما مانند روزهای دیگر نیست و این اشکالی ندارد. تا زمانی که تلاش صادقانه ای را در زندگی انجام دهید، هیچ چیزی برای شرمساری ندارید‌، و خود را به خاطر یک عملکرد کمتر  در گذشته نادیده نمی‌گیرید.


دون میگوئل روئیز، نویسنده سرخ‌پوست مکزیکی، از تمامی رسوم سرخ‌پوستان تولتک، بسته ای جهت خودسازی و خودشناسی برای مخاطبین خود ارائه کرده است.
روئیز خود نیز این مباحث را از مادربزرگ خود، به صورت پنهانی یادگرفته است زیرا به هنگام کشتار سرخ‌پوستان توسط اروپائیان، تولتک ها زندگی پنهانی را در پیش گرفتند و رسوم خود را پنهان کردند.
او در ابتدای کتاب، درباره‌ی هدف خود از نوشتن این آموزه‌ها می‌گوید: «این کتاب حاصل تجربیات و اندیشه‌های مردی است از تبار سرخ‌پوستان آمریکای مرکزی، که باورهای بنیادی تولتک‌ها را به زبانی ساده با مثال‌های قابل‌فهم و طبقه‌بندی بسیار مفید و مؤثر به نسل‌های جدید ارمغان کرده؛ با این امید که رؤیای سیاره‌ی زمین را تغییر دهند».

وی معتقد است، که با آموزش این مباحث می‌توانیم از ادامه‌ی حیات سنت‌های غلط جلوگیری کنیم و نهایتا آینده‌ای نو بسازیم.
هرچند این تغییرات بسیار زمان‌بر و طولانی‌مدت هستند، اما هر کس، باید به میزان توانایی خود، برای اصلاح، تلاش کند

او عقیده دارد که چهار سنت اصلی، برای اصلاح زندگی شخصی و اجتماعی ما مناسب است.
با کلام خود گناه نکنید؛
هیچ چیز را به خود نگیرید؛
تصورات باطل نکنید؛
همیشه بیشترین تلاش‌تان را بکنید.

درباره تولتک ها

هزاران سال پیش، در تمام خطه‌ی جنوبی مکزیکو، تولتک‌ها را «زنان و مردان خردمند» می‌دانستند. مردم شناسان از تولتک‌ها به عنوان قوم یا نژاد سخن گفته‌اند، اما در واقع تولتک‌ها دانشمندان و هنرمندانی بودند که جامعه‌ای تشکیل دادند تا به کشف و حفظ معرفت معنوی و آیین‌های باستانی بپردازند. هزاران سال بعد، ناوال‌ها (استاد/مرشد) به دلیل هجوم اروپاییان، مجبور شدند خرد باستانی نیاکان خویش را پنهان کنند. اما خوشبختانه معرفت باطنی تولتک‌ها از طریق سلسله‌های متفاوتی از ناوال‌ها، نسل به نسل انتقال یافت و حفظ شد.

در این کتاب، سراسر با پند و اندرزهایی مواجه هستید که شمارا دلزده نمی‌کند و در عوض شمارا مجبور به بازبینی اعمال و رفتارتان می‌کند.
تعداد بالای چاپ کتاب چهار میثاق، دلیلی بر همگانی بودن مطالب مفید آن است.

بخشی از کتاب " The Four Agreements: چهار میثاق "
اگر شما دوزخ را به منزله ی مرتبه یا حالتی از ذهن به تصور آورید، ما در دوزخ به سر می بریم. کسانی هستند که به ما اخطار می دهند اگر آنچه را آنان می گویند انجام ندهیم، به دوزخ می رویم. چه خبر بدی! همه ی ما اکنون در دوزخ هستیم و حتی کسانی که این مطلب را به ما می گویند. هیچ بشری نمی تواند دیگری را به دوزخ محکوم کند، چون ما هم اینک در دوزخ به سر می بریم. البته کسان دیگری هم هستند که می توانند ما را به دوزخ عمیق تری ببرند. البته اگر ما اجازه دهیم. آتش محصول عواطفی است که از ترس ناشی می شوند. ما هرگاه احساساتی مثل خشم، حسادت، حسرت یا نفرت را تجربه می کنیم، می بینیم که آتشی در درونمان می سوزد. ما در رویای دوزخ زندگی می کنیم. در روند اهلی شدن انسان ها، اطلاعاتی که از رویای برونی می آید به رویای درونی انتقال می یابد و نظام باورهای ما را می آفریند. کتاب قانون حتی اگر غلط باشد به شما احساس امنیت می دهد.

دیدگاه شما

نظرات کاربران ( 0 نظر)
نام و نام خانوادگی
کد امنیتی