نویسنده خوش آوازه ایرانی، رضا امیرخانی، به سراغ نوشتن رمان بلندی با حال و هوای دفاع مقدس رفته است. او در کتاب بیوتن داستان رزمندهای به نام «ارمیا» را حکایت میکند که اگر چه تا آخر جنگ در جبهه بوده، اما از شهادت بازمانده و حالا که جنگ تمام شده هر سه شنبه سراغ دوست شهیدش، سهراب، می رود.
در یکی از همین سه شنبهها با دختری به نام آرمیتا آشنا میشود، یک ایرانی مقیم آمریکا. ارمیا که بعد از اولین دیدارش با آرمیتا فکر میکند که او همان کسی است که دنبالش بوده، به تدریج و طی دیدارهای بعدیشان که باز هم در همان محل دفن شهداست با او قرار ازدواج میگذارد. اما ارمیا برای زندگی با آرمیتا، باید به آمریکا برود و این شروع داستان است ... داستان یک رزمنده دفاع مقدس در نیویورک، به قول خودش «آخر بچه کربلای 5 را چه به فیفث اونیو؟»
همین باورهای سنتی و تقابل آن با مدرنیته است که جان مایه داستان کتاب بیوتن را شکل میدهد.
رضا امیرخانی اعتقاد دارد: «شاید یک متفکر، آزمایشگاه دیگری داشته باشد و یک فیلمساز، آزمایشگاه متفاوت دیگری. من یکبار پارادایم سنت و مدرنیته را باز کردم و بستم؛ یعنی در یک آزمایشگاه سنت و مدرنیته، یکی از شخصیتهایم را نه گذاشتمش توی آمریکا، نه در ایران، نه اصلا در فضای دیگری. جغرافیایش برایم اهمیتی نداشت گذاشتمش در سنت و مدرنیته. مثل سوسک له شد! با نوشتن کتاب «بیوتن» متوجه شدم که دنیایی که بر اساس جدال سنت و مدرنیته شکل میگیرد، قتلگاه انقلاب اسلامیست»
امیر خانی گفته که برای نوشتن این کتاب یک سال تحقیق کرده و حتی با خودرو به برخی ایالتهای آمریکا سفر کرده است.
این کتاب نخستین بار در سال 1387 توسط انتشارات علم منتشر شد و درطی یک سال 8 بار تجدید چاپ شد.
همچنین در جشنواره آثار 20 سال دفاع مقدس در اولین دورهی جشنواره مهر و دومین جشنوارهی دفاع مقدس نیز مورد تقدیر قرار گرفت .
هماکنون میتوانید کتاب بیوتن را از سایت ابربوک تهیه کنید.
بیوتن به نوعی در ادامهی کتاب ارمیاست
ارمیا شخص اول داستان ، در گیر و دار سرزدن به دوستانِ شهیدش دلبستهی دختری میشود که از آمریکا برای بازسازی قطعهی 48 شهدای بهشت زهرا آمده است و این کتاب از ورود ارمیا به فرودگاه جان اف کندی آمریکا شروع میشود و داستانهایی که در آمریکا برای ارمیا اتفاق میافته و در این بین با بخشی از سبک زندگی غربی هم آشنا میشیم
.
.
⭕بخشی از کتاب:
... صدایی در تاریخ ، هنوز با اصحابش حرف میزند.
اصحاب از زمانِ واپسین میپرسند و او جواب میدهد که مردمانی خواهند آمد و دوباره به رسومِ جاهلی، بت خواهند پرستید...
اصحاب فریاد میکشند: " اَ یعبدون الاصنام؟! بت؟!"
و او جواب میدهد:
- والله نعم! کل درهم عندهم صنم
(به خدا آری! هر درهمی نزد آنها بتیست)