loader-img
loader-img-2

Sophies World: دنیای سوفی

نسخه انگلیسی
امتیازدهی
1 (5)
  • ناشر : معیار علم
  • نویسنده : یوستین گردر
  • سال نشر : 1398
  • تعداد صفحات : 498
  • زبان کتاب : انگلیسی
  • شابک : 9780374530716
  • چاپ جاری : 1
  • نوع جلد : جلد نرم
  • قطع : رقعی
  • وزن : 426 گرم
  • شناسه محصول : 20321
معرفی کتاب

کتابی که حتما باید بخوانید

کتاب «دنیای سوفی» تاکنون به 59 زبان برگردانده شده و علاوه بر نوجوانان توجه بزرگسالان را هم به خود جلب کرده است.

کتاب دنیای سوفی در نروژ از پرفروش‌ترین کتاب‌هاشد 
و در سال 1994 برنده جایزه Deutscher Jugendliteraturpreis شد. 
ترجمه انگلیسی آن در سال 1995 منتشر شد و در آن سال کتاب به عنوان پرفروش‌ترین کتاب در جهان گزارش شد. 
تا سال 2011، این و بیش از چهل میلیون نسخه چاپ شد.این یکی از موفق‌ترین رمان‌های نروژی در خارج از نروژ 
است.

یوستاین گاآردر درکنار دروایت کردن دنیای سوفی، تاریخ فلسفه را به‌صورت طبقه‌بندی شده به مخاطب  آموزش دهد؛ همچنین وقایع داستان خواننده را تشویق به خواندن ادامه رمان می‌کند.
در این کتاب نویسنده قصد دارد تا جهان تاریخی فلسفه را 
به سادگی، برای نوجوان داستان توضیح بدهد، که به خوبی نیز از پس آن برآمده.
نویسنده، در کتاب دنیای سوفی، از تکنیک متافیکشن (فراداستانی) و داستان در داستان استفاده می‌کند و درباره حس شگفتی کودکان نسبت به دنیا کاوش می‌کند. معروف‌ترین اثر گردر کتاب «دنیای سوفی» است.
همچنین، از روی کتاب «دنیای سوفی» فیلم و بازی رایانه‌ای به همین نام ساخته شده است.

خلاصه کتاب دنیای سوفی

داستان با بازگشت شخصیت اصلی، سوفیا، از مدرسه به خانه آغاز می‌شود. 
در مقابل خانه‌اش، او نامه‌ای را پیدا می‌کند که در آن پیامیست که از سوفی می‌پرسد: «تو کی هستی؟» 
سوفی وارد خانه‌اش می‌شود و فکر می‌کند که نمی‌داند واقعاً کیست. وقتشه تا بفهمه میخواهد چه کسی باشد؟

در داخل خانه، سوفی نامه دیگری پیدا می‌کند که از او در مورد منشأ همه چیز می‌پرسد و به سوفی خاطرنشان می کند که او نیز نمی تواند به این سؤال پاسخ دهد. سوفی به فضای امن خود می‌رود و سپس به صندوق پستی می‌رود که در آنجا کارت پستالی از پدرش پیدا می‌کند که ادعا 
می‌کند چیزی برای او دارد که به رشد او کمک می‌کند. اما‌ کارت پستال برای او فرستاده نمی‌شود، بلکه برای شخص دیگری، دختری به نام هیلد، فرستاده می‌شود. سپس تصمیم می‌گیرد که باید سه معمایی که به او ارائه می‌شود را حل کند و پاسخ دو سوال را بیابد و بفهمد که دختر مرموز کیست.

سوفی همچنان نامه هایی را دریافت می‌کند که برای هیلد علامت گذاری شده اند. نامه ها به او (سوفی) یک سری درس در تاریخ فلسفه غرب ارائه می‌دهد. چند درس اول شامل نامه های طولانی مردی به نام آلبرتو ناکس است. این نامه ها خاستگاه فلسفه را از خرافات و دین، ظهور فلسفه طبیعی در یونان باستان و دستاوردهای فکری افلاطون و ارسطو را پوشش می‌دهد. در این نامه‌ها، آلبرتو پرسش‌های فلسفی‌ای را که فیلسوفان همچنان از خود می‌پرسند، بیان می‌کند: انسان ها چگونه باید زندگی کنند؟ جهان از چه ساخته شده است؟ و... سوفی به ویژه تحت تأثیر درس های آلبرتو در مورد افلاطون و سقراط است. سوفی می‌آموزد که سقراط مرد خردمندی بود اما از قضا، این بدان معنی بود که او ادعا می‌کرد که اصلاً درباره جهان چیزی نمی‌داند، و اصرار داشت که همه انسان‌ها ظرفیت ذاتی برای درک علم، منطق و اخلاق دارند. 
همانطور که دریافت این نامه برای سوفی ادامه پیدا می‌کند، مادرش با تصور اینکه سوفی از پسری در مدرسه نامه عاشقانه دریافت می‌کند می‌افتد...
کتاب دنیای سوفی برای کسانی که قصد آشنایی اولیه با جهان فلسفه را دارند، از بهترین گزینه ها محسوب می‌شود.
 

بخشی از کتاب " Sophies World: دنیای سوفی "
“آیا چیزی هست که همه به آن علاقه‌مند باشیم؟ آیا چیزی هست که مربوط به همه – صرف نظر که کی هستند و کجای جهان زندگی می‌کنند – باشد؟ آری، سرفی عزیز، مطالبی هست که قطعا مورد علاقه همگان است. و موضوع بحث دوره آموزشی ما دقیقا همینهاست. مهمترین چیز در زندگی چیست؟ اگر این سوال را از کسی بکنیم که سخت گرسنه است، خواهد گفت غذا. اگر از کسی بپرسیم که از سرما دارد می میرد، خواهد گفت گرما. و اگر از آدمی تک و تنها همین سوال را بکنیم، لابد خواهد گفت مصاحبت آدم ها. ولی هنگامی که این نیازهای اولیه برآورده شد، آیا چیزی می ماند که انسان بدان نیازمند باشد؟ فیلسوفان می گویند بلی. به عقیده آن ها آدم نمی تواند فقط دربند شکم باشد. البته همه خورد و خوراک لازم دارند. البته که همه محتاج محبت و مواظبت اند. ولی از اینها که بگذریم، یک چیز دیگر هم هست که همه لازم دارند و آن این است که بدانیم ما کیستیم و در اینجا چه می کنیم.” “غم‌انگیز نیست که اکثر مردم تازه بعد از بیمار شدن، مجبور به درک زیبایی‌های زندگی می‌شوند؟ یا بعد از دریافت نامه‌ای مرموز به ارزش زندگی پی می‌برند!” “سوفی در مدرسه یاد گرفته بود که خدا دنیا را آفریده و سعی کرد به خودش بقبولاند که این بهترین جواب برای این سوال مشکل‌ساز است. می‌توانست قبول کند که دنیا را خدا آفریده، اما خدا را چه‌کسی پدید آورده است؟ آیا او خودش را از هیچ آفریده است؟”

دیدگاه شما

نظرات کاربران ( 0 نظر)
نام و نام خانوادگی
کد امنیتی