کتابهایی که روایتگر جریانهای حاکم ایران در دوره جنگ جهانی دوم باشد، زیاد است اما هیچکدام به رسایی کتاب سووشون، نوشته سیمین دانشور، این حکایتها را به قلم نکشیده.
کتاب سووشون روایتگر عشق، امید و فداکاری است.
داستانی که با نثری ساده و روان، مخاطب را جذب خود میکند.
این کتاب به خوبی توانسته است تحولات ایران و به خصوص نواحی جنوبی و شیراز را روایت کند.
نویسنده، سیمین دانشور، تمام آنچه را که دیده و تجربه کرده بود، به زری هدیه داد و از زبان او، به خوبی و با جزئیات، وقایع بسیاری را توصیف کرد.
کتاب سووشون یکی از پرمخاطبترین رمانهای فارسی در ایران است وگفته میشود که تا سال 1395 بیش از پانصد هزار نسخه از آن به فروش رسیده باشد.
سووشون، علاوه بر این، به زبانهای مختلف دنیا از جمله انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، ژاپنی و چینی نیز ترجمه شدهاست. نمایش سووشون با اقتباس از این رمان، در سال 1379 و 1380 در تهران به روی صحنه رفته است.
روایت، شامل مبارزه یوسف با اشغالگران و درگیریهای درونی زری است.
جنگ جهانی دوم به لطف آذوقه ایرانیان، به نفع انگلیس تمام شد اما در این میان، حاکم دست نشانده با فروش آذوقهٔ مردم به ارتش بیگانه، به قحطی دامن میزند. یوسف، خان روشنفکر و متکی به ارزشهای بومی، حاضر به فروش آذوقهٔ مردم به ارتش بیگانه نیست و میخواهد از مردم پشتیبانی کند. اما زری، همچون همه زنان سووشون، حتی چهرههای منفی چون عزتالدوله، به نوعی وجوه گوناگون ستمدیدگی، بیپناهی، ناکامی، فداکاری و تحمل زن ایرانی را به نمایش میگذارد، مسالمتجویانه، میکوشد او را آرام کند و در این میان ماجراهایی رخ میدهد.
کتاب سووشون غرور ایرانیان را جریحهدار کرده و آنان را قدردان فداکاریهای مردمان این مرز و بوم خواهد کرد.
همچنین عاشقانه روان و دلنشین این حکایت، آن را از روایت تاریخی محض جدا کرده و جذابیتش را افزون میکند.
ترکیب عشق و مبارزه، در کنار قلم درخشنده و گیرای سیمین دانشور این اثر را تبدیل به یکی از مهمترین آثار ادبیات معاصر ایران کرده و این توصیف خواندن کتاب سووشون را بر هر کتابخوانی واجب خواهد کرد.
هماکنون میتوانید کتاب سووشون را از سایت ابربوک تهیه نمایید.