loader-img
loader-img-2

مصائب آشپزی برای دیکتاتور ها

امتیازدهی
3 (5)
معرفی کتاب

معرفی کتاب مصائب آشپزی برای دیکتاتورها

کتاب مصائب آشپزی برای دیکتاتورها نوشته ی ویتولد شابوفسکی((Witold Szabłowski))خبرنگار لهستانی است که به ترجمه ی زینب کاظم خواه در سال 2020 میلادی منتشر شد.
ویتولد شابوفسکی به چهار قاره گوناگون سفر کرد و با آشپزهای پنج دیکتاتور کشورهای عراق، کوبا، کامبوج، اوگاندا و آلبانی یعنی صدام حسین، فیدل کاسترو، پل پوت، عیدی امین و انور خوجه دیدار کرده و با آن‌ها گفتگو کرده است.
در کتاب مصائب آشپزی برای دیکتاتور ها شابوفسکی از زاویه دید متفاوتی به شناخت تاریخ جهان و اتفاقات این پنج کشور پرداخته است، او از نگاه آشپز و درب آشپزخانه وارد شده است تا ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری و عادت‌های این دیکتاتورها را به چالش بکشد. شابوفسکی با آشپزهای دیکتاتورها صحبت کرده، با آن‌ها آشپزی کرده و در کنار آشپزی  درباره سلایق دیکتاتورها در غذا، اخلاقشان با اطرافیانشان،‌ عادت‌های غذایی و رفتاری‌شان صحبت کرده است.
هم اکنون می‌توانید کتاب مصائب آشپزی برای دیکتاتور ها را از سایت بوک ابر خریداری نمایید.

صحبت های زینب کاظم خواه مترجم کتاب مصائب آشپزی برای دیکتاتور ها درباره این کتاب

زینب کاظم خواه از ترجمه کتاب «مصائب آشپزی برای دیکتاتورها» گفت: نویسنده کتاب یک روزنامه‌نگار لهستانی است. این کتاب را می‌توانیم در ژانر روزنامه‌نگاری تاریخی قرار دهیم، تاریخی که بیشتر عامه پسند و خواندنش برای علاقه‌مندان آسان است. قرار دادن تاریخ و غذا ناهمگون است و این تاریخ از دید آشپزهای دیکتاتورها بیان می‌شود اما نویسنده به خوبی این سیاست و غذا را کنار هم قرار داده است و به خواننده از وجه‌ای از دیکتاتورها می‌گوید که خیلی بیان نشده است.
 وی افزود: رفتار دیکتاتورها با آشپزهایشان عموما خوب بوده است. شاید برخی از آن‌ها ترس از آن دوره داشته باشند و ممکن است در عصر حاضر نخواهند دیگران بفهمند که آن‌ها برای دیکتاتورها کار کرده‌اند و این رفتار در تناقض با رفتاری است که دیکتاتورها با مردمانشان داشته‌ اند. صدام حسین در عراق کُردها را قتل عام کرد و جنایات زیادی را مرتکب شد اما با آشپزها رفتاری خوبی داشته و ما وجه شخصی‌تر دیکتاتورها را می‌بینیم. شاید بسیاری از مورخ ها به این رفتارهای شخصی دیکتاتورها دسترسی نداشته‌اند و این روایت‌ها بسیار جذاب است و از پشت پرده‌ای که هیچ کس به آن دسترسی نداشته می‌گوید.
 کاظم خواه ادامه داد: طنزی که در کتاب جاری است نوشته‌های کتاب را خواندنی‌تر کرده است. بعضی از این دیکتاتورها شوخ بودند.
صدام حسین با زیردست‌هایش شوخی می‌‌کرد و وجه‌ی شوخ او در این کتاب دیده می‌شود.
نویسنده کلیشه‌ای که درباره دیکتاتورها داریم را می‌شکند و می‌گوید که اینها یک وجه انسانی تر دارند که در کتابهای تاریخ به آن پرداخته نشده است.
 وی افزود: نویسنده درباره آشپز پول پوت در کامبوج چنین می‌گوید که با اینکه کشتار بسیاری انجام داد اما بسیار شوخ بوده است و درباره عیدی امین که هیبت ترسناکی هم داشته اما آدم شوخی بوده و با سر‌به‌سر گذاشتن افراد، می‌خندیده است نیز توضیح می‌دهد. خود نویسنده در خلال داستان آشپزها کار جالبی می‌کند و تاریخ مختصری از این کشورها را به ما ارائه می‌دهد و غیر از خلق و خوی شخصی در دل این مصاحبه‌ها درباره دیکتاتورها و وجه دیگری که همه درباره‌اش می‌دانند نیز اطلاعاتی ارائه می‌دهد. نویسنده خودش نیز قلم طنزی دارد و کتاب را خواندنی کرده است و آگاهانه درباره دیکتاتورها می‌گوید، همچنین وی با گاو معروف کاسترو که توانست با شیر دادن رکورد گینس را بشکند طنز کتاب را بیشتر کرده است.
 این مترجم در پایان سخنانش گفت: یکی از جذابیت های دیگر کتاب این است که دستور پخت غذا برای دیکتاتورها را در خود جای داده است و این به جذابیت کتاب کمک کرده. نویسنده با آشپزها همراه شده و خرید کرده و به داخل آشپزخانه آشپزها رفته و درباره دیکتاتورها صحبت کرده است. نویسنده هوشمندانه سوژه‌ای را انتخاب کرده و به خوبی به آن پرداخته و از سابقه روزنامه نگاری خود در این مصاحبه ها بهره گرفته است.

شما می‌توانید این کتاب جذاب و متفاوت را با تهیه از سایت ابربوک مطالعه نمایید.

دیدگاه شما

نظرات کاربران ( 0 نظر)
نام و نام خانوادگی
کد امنیتی

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/abrbooki/public_html/model/comment.php on line 353
برچسب ها