loader-img
loader-img-2

روایتی از زندگی و زمانه آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی

امتیازدهی
4 (4.8)
  • ناشر : سایان
  • نویسنده : جعفر شیرعلی نیا
  • سال نشر : 1400
  • تعداد صفحات : 356
  • زبان کتاب : فارسی
  • چاپ جاری : 2
  • نوع جلد : جلد سخت
  • قطع : رحلی
  • اندازه قطع : رحلی
  • وزن : 1000 گرم
  • شناسه محصول : 31333
معرفی کتاب

شهید سید محمد حسینی بهشتی 

سید محمد حسینی بهشتی (1307 - 1360ش) از روحانیون مؤثر در انقلاب اسلامی ایران بود. بهشتی در حوزه علمیه قم شاگرد علمایی مانند آیت الله بروجردی، امام خمینی، محقق داماد و علامه طباطبائی بود. وی از معدود روحانیان تحصیل‌کرده دانشگاهی و آشنا به زبان‌های انگلیسی و آلمانی بود. او از بنیان‌گذران و اساتید مدرسه علمیه حقانی است که دروس دینی را به روش‌های جدیدتر آموزش می‌داد و دبیرستان دین و دانش را نیز با هدف تقویت علمی جوانان مذهبی تاسیس کرد.
بهشتی از مخالفان نظام سلطنتی پهلوی حاکم بر ایران بود و علیه آن مبارزه سیاسی می‌کرد به همین دلیل مدتی از ایران خارج شد و در این مدت در مرکز اسلامی هامبورگ در آلمان فعالیت می‌کرد. در سال 1349 به ایران بازگشت و بر فعالیت‌های فرهنگی از جمله تدوین کتب درسی دانش‌آموزان متمرکز شد. در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رهبری انقلاب او را به عنوان یکی از اعضای شورای انقلاب انتخاب کرد و بعد از پیروزی نیز از موثرترین افراد در تنظیم قانون اساسی بود و به عنوان نخستین رئیس دیوان عالی کشور که در جمهوری اسلامی ایران فعالیت خود را آغاز کرد.
بهشتی بعد از تشکیل جامعه روحانیت مبارز تهران با همکاری دوستانش حزب جمهوری اسلامی را تشکیل داد و نخستین دبیر کل آن شد. او سرانجام در دفتر مرکزی همان حزب و در یک عملیات تروریستی در 7 تیر 1360ش به همراه 72 تن دیگر به شهادت رسید.
بهشتی در مسائل مختلف دینی صاحب نظر بود و گاه مواضعی متفاوت از سایر روحانیان داشت، چنان‌که در دهه 1350 شمسی از علی شریعتی در مقابل حملات حوزویان دفاع می‌کرد. از او آثاری منتشر شده که بخش مهمی از آن‌ها حاصل سخنرانی‌های اوست.

کتاب روایتی از زندگی و زمانه آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی

بسیاری از آنچه در  کتاب روایتی از زندگی و زمانه آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی می خوانید و می بینید برای اولین بار منتشر می شود؛ از اسناد و تصاویر بسیاری از زندگی و زمانه ی دکتر بهشتی گرفته و تا بخش های مهمی از مذاکرات شورای انقلاب در سال های حساس پس از پیروزی انقلاب اسلامی..
نکته ی دیگری که حائز اهمیت است و  شما را شگفت زده خواهد کرد پنهان ماندن دیدگاه ها و فعالیت های تأثیرگذار آیت الله بهشتی است که پس از گذشت 4 دهه از پیروزی انقلاب اسلامی عجیب می نماید..

این کتاب روایتی از زندگی و زمانه ی آیت الله دکتر بهشتی است؛ از تولد او در دوم آبان 1307 تا شهادتش در هفتم تیر 1360. زندگی او پیش از پیروزی انقلاب فرازهای بسیار جذابی دارد که در اصفهان، قم ، تهران و اروپا گذشته و پس از پیروزی انقلاب در شورای انقلاب، مجلس خبرگان قانون اساسی، حزب جمهوری، قوه ی قضاییه و همچنین بحث ها و مناظرات سیاسی نقش اصلی را به عهده داشته است. دوره ی پس از انقلاب نیز بسیار پرفراز و فرود و جذاب است و اوج تنش های سیاسی در این دوره تصویر شده و و روایت دکتر بهشتی، موافقان و مخالفان او را می توانید در فصل های پس از پیروزی انقلاب ببینید.
هم اکنون می‌توانید کتاب وایتی از زندگی و زمانه آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی را از سایت ابربوک تهیه نمایید.

دیدگاه شما

نظرات کاربران ( 0 نظر)
نام و نام خانوادگی
کد امنیتی

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/abrbooki/public_html/model/comment.php on line 353
برچسب ها