کتاب دید اقتصادی با عنوان انگلیسی (How an Economy Grows and Why it Crashes) نوشته نوشتهی برادران شیف، پیتر شیف و اندرو شیف (Peter & Andrew
Schiff)، اولینبار در سال 2010 به زبان انگلیسی انتشار یافت. در سال 1395، نشر آریاناقلم کتاب حاضر را با عنوان کتاب فارسی دید اقتصادی؛ داستانی جذاب برای آموختن اقتصاد و ترجمهی سهند حمزهئی روانهی بازار کتاب کرد. پیش از این و در سال 1393، نشر نی کتاب حاضر را با عنوان چگونگی رشد و فروپاشی اقتصاد؛ یک داستان اقتصادی و ترجمهی حمیدرضا ارباب منتشر کرد. کتاب دید اقتصادی را میتوانید از مرجع فروش کتاب ابر بوک تهیه کنید.
علم اقتصاد در باور بسیاری از افراد با فرمولهای پیچیدهی ریاضی و نمودارها و تحلیلهای سخت شناخته میشود. اما مشکل اصلی پیچیدگی اقتصاد نیست، بلکه آموزش آن است. کتاب دید اقتصادی داستانی جذاب و مصور برای آموختن اقتصاد است. کتاب حاضر خیلی زود توانست با طیف وسیعی از مخاطبان خود ارتباط برقرار کند و مفاهیم پیچیدهی اقتصادی را به آنها بیاموزد. کتاب دید اقتصادی توانست عنوان پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز را به خود اختصاص دهد.
نویسندگان کتاب دید اقتصادی، دو پسر اروین شیف، یعنی پیتر دی. شیف و اندرو جی. شیف هستند. آنها در خانوادهای از طبقهی متوسط اجتماع در کنتیکات به دنیا آمدند. والدینشان در دوران کودکیشان از هم جدا شدند و شیف به همراه مادر و برادرش به منهتن، فلوریدا و درنهایت کالیفرنیای جنوبی رفتند. اروین شیف در زمان خود یکی از اقتصاددان و منتقدان اقتصادی معروف محسوب میشد. پیتر و اندرو شیف با کتاب Crash Proof 2.0 یکی از نویسندگان پرفروش لقب گرفتند. این اولین همکاری پیتر با برادرش، اندرو، متخصص شناختهشده در ارتباطات اقتصادی و مالی بود. بعد از آن این دو کتابهای دیگری، ازجمله کتاب دید اقتصادی را با همکاری یکدیگر نوشتند. پیتر همچنین یکی از کارگزاران سرمایهگذاری آمریکایی و مفسر مالی نیز بهشمار میآید و حرفهی خود را به عنوان خریدار و فروشندهی سهام در اوایل دهه ی 1990 میلادی آغاز نمود.
آنچه در کتاب دید اقتصادی میخوانید، مجموعهای از دانستههایی در باب اقتصاد است که علاوه بر افراد مبتدی درزمینهی اقتصاد، میتواند برای کسی که اقتصاد میداند هم مفید است. آنها به این نتیجه رسیدند که اگر حتی دقایقی دربارهی اقتصاد بهطور مستقیم صحبت کنند، حوصلهی مخاطبان را سر میبرند و از خواندن ادامهی امتناع خواهند کرد. بااینحال، اگر بیایند داستانی تعریف کنند که توجه آنها را جلب میکند و خنده بر لبانشان میآورد، میتوانند هر علمی را در خلال این داستان جذاب به مردم بیاموزند.
برادران شیف در کتاب دید اقتصادی با بیان داستانی خواندنی تلاش میکنند اصول و قوانین حاکم بر مسائل اقتصادی را به خوانندهی کتاب بیاموزند؛ اصولی که پیشرفت و فروپاشی اقتصادی برپایهی آنها استوار است. آنها با کمک بیان داستان نشان میدهند چگونه چندین دهه اشتباهات سیاسی و اقتصادی به بحرانهای مالی منجر شده است. از دیدگاه آنها، نیاز به شفافیت در اقتصاد هیچوقت بهاندازهی امروز نبوده و بهترین ابزار برای آشناکردن مردم با مبانی آنچه اقتصاد را پیش میبرد، داستان است.
کتاب دید اقتصادی مصور است و سه شخصیت اصلی به نامهای ایبل، بیکر و چارلی دارد که هریک نماد تاریخی خاصی هستند. نویسندگان، نظریات اقتصادی و نظام پولی و مالی را با توجه به رفتار و روابط این سه شخصیت اصلی به مخاطب میآموزند. اگرچه کتاب در ظاهر بسیار ساده به نظر میرسد اما دارای برخی مفاهیم پیچیده است درک بعضی از آنها به آشنایی با تاریخ اقتصاد آمریکا در دهههای گذشته احتیاج دارد. این کتاب توانست جایزهی «GetAbstract International» را که به کتابهای حوزهی تجارت تعلق میگیرد را به دست آورد.
عناوین فصلهای کتاب دید اقتصادی: داستانی جذاب برای آموختن اقتصاد به شرح زیر است:
تولد یک ایده
تسهیم ثروت
کاربردهای مختلف اعتبار
گسترش اقتصادی
کامیابی در پی شراکت
بگذار در گاوصندوق
زیرساخت و تجارت
ظهور یک جمهوری
دولت خلاق میشود
ماهی آب رفته
شاهرگ حیات از دوردست
بخش خدمات پا پیش میگذارد
بستن گیشهی ماهی
اشباع کلبه
سقوط کلبه
شتاب میگیرد
تشت از بام افتاد
سایت کتاب ابر چه به یادگیری اقتصاد علاقهمند باشید؛ اما چیزی از آن ندانید و چه در علم اقتصاد حرفهای باشید، مطالعهی کتاب دید اقتصادی را به شما پیشنهاد میکند.
ماجرا از یه جزیره شروع میشه که 3 نفر در اون زندگی میکنند و تنها غذایی که دارند ماهی هست که اون رو هم باید از دریا بگیرند و چون هیچ وسیلهای برای صید ماهی ندارند و باید با دست ماهی صید کنند فقط میتوانند روزی یک ماهی بگیرند که آن هم غذای مصرفی همان روز هست و چیزی برای ذخیره نمیمونه
پیشرفت اقتصادی جزیره از ساخت یک تور شروع میشه تا به نوعی به پیشرفت اقتصادی امروزی میرسه البته در دنیایی متفاوت که پشتوانهی پول ماهیها هستند
⭕در واقع نویسنده سعی کرده در یک پروسهی تاریخی مشکلاتی رو که این نوع رویکرد اقتصادی ممکنه سر کشورش (آمریکا) بیاره رو بیان کنه و رویکردهای اقتصادی رو نقد کنه
چیزی که من از این کتاب به دست آوردم اینه که تنها راهحل مقابله با آمریکا (چاپ دلار بدون پشتوانه و دیگر کلاهبرداریهایی که انجام داده) عدم استفاده از دلار در معاملات بین المللی هست
((آقاییِ دلار را بشکنید))
⭕بخشی از کتاب(1):
نظر به این که در حال حاضر بیشتر از 50 درصد بدهی دولت آمریکا را دولتهای خارجی میخرند، وقتی آنها جلوی خرید را بگیرند چه کسی جورشان را خواهد کشید؟ با پول ناچیزی که از پساندازها در میآید، آمریکاییها به تنهایی از پس آن برنمیآیند.
وقتی آنروز فرا برسد، آمریکا دو انتخاب دارد:نکول یا تورم. هر دو گزینه با از میان بردن قدرت خرید و نرخهای بهرهی بالاتر، استانداردهای زندگی آمریکاییها را بی رحمانه پایین میکشد.
⭕بخشی از کتاب(2):
ایالات متحدهی امروزی مسلما بزرگترین و پیشرفتهترین اقتصادی خواهد بود که یک وقتی اَبَرتورم را تجربه خواهد کرد. اما بزرگ بودن آن، به این معنی نیست که اتفاق نمیافتد. تا حالا در این مخمصه وضعیت اندوختهای دلار حکم برگ برندهی آنها را داشته است.
یعنی صرفنظر از اینکه چقدر اوضاع بنیادی خراب بشود، دلار همچنان مورد تایید همه میماند. اما اگر آنها وضعیت اندوختهای را از دست بدهند، واحد پولیشان درست مثل آنهایی که میش از این به قهقرا رفتند، آسیبپذیر میشود.